2.6 C
Skjærhalden
tirsdag, april 16, 2024

Svanekil Gård

Facebook | Instagram | WWW

Botneveien 10, 1680 Skjærhalden – Tlf.: 95885993        

Svanekil Gård er en småskala familiedrevet gård fra Svanekil på Hvaler. Svanekil Gård er mest kjent for sine usprøyta og naturgjødslede poteter, som de har lange tradisjoner for.

Det kjennes på smaken!

Svanekil Gård dyrker også en del andre grønnsaker i mindre skala.

Potet og grønnsaksarealet er på 25 dekar. Dagens drivere er 10ende generasjon av slektsgården, som har vært i familien siden begynnelsen av 1600 tallet.

Svanekil gård har i tillegg til potet og grønnsaker, kjøttdyr, og driver 200 Dekar med gress og beite. De er opptatt av bærekraftig landbruk, og gjødselen til blant annet potetproduksjonen er naturgjødselen fra deres kjøttdyr. Noe av dyrkingen er konvensjonell, med bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler, men de jobber målrettet hver eneste dag for å minimalisere denne.

Primærsesongen er 1.Juli til 1.september. De pleier og avslutte sesongen på den årlige Eplefestivalen på Rove.

Etter 1.september har Svanekil Gård åpent lørdag og søndag. I tillegg tar de opp bestillinger på lagringspotet i større mengder, min. 5 kg.

Salget avsluttes når lageret er tomt.

Svanekil Gård selger fra Potetbord/Bua ved gården, i tillegg selger de gjennom følgende butikker på Hvaler; Spar SkjærhaldenKiwi SkjærhaldenBunnpris Hvaler (Asmaløy) og Kiwi Vesterøy.

Svanekil Gård leverer også poteter gjennom REKO-ringene AskimFredrikstadMossOslo og Sandvika.

Samt deltar på Bondens marked i Oslo og Moss

Leverer også poteter til restaurantene; Sjømatrestauranten Første Reis på Hvaler og St. Peter’s Restaurant – Øienkilen

Svanekil Gård har i tillegg til potet og grønnsaker, kjøttdyr og driver 200 dekar med gress og beite. De er opptatt av bærekraftig landbruk og gjødselen som blant annet brukes i potetproduksjonen er naturgjødsel fra kjøttdyrene. Noe av Svanekil Gårds dyrking er konvensjonell, med bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler, men de jobber målrettet hver eneste dag for å minimalisere dette.

Velkommen for en trivelig handel hos en småskala lokal produsent av mat på Hvaler

- Annonse -spot_imgspot_img

Siste nyheter

- Annonse-spot_img

Andre nyheter

- Annonse -spot_img