-1.8 C
Skjærhalden
mandag, desember 5, 2022

Sjøørret fiskeplasser på Hvaler – Vesterøy

Skal en fra en sjøørretfiskers perspektiv utrope en av Hvaler øyene som mest spennende må det nok bli Vesterøy. Vesterøy er et sjøørret eldorado med kupert terreng, mange små øyer, magiske strømsund, høye klipper og masse vill natur.
Det er ikke alle plasser som er like godt tilgjengelig og du må regne med å bruke bena om du vil fiske på  Vesterøy. Noen steder er kun tilgjengelige med vadere, men da er jo belønningen er en fiskeplass helt for deg selv. Sjøørret fisket er bra til dels meget bra rundt hele øya! Men selvfølgelig så er det en del hot spots som er gjengitt under.

Siljeholmen og området rundt Stokken

Du trenger ikke kjøre langt ut på Hvaler for å finne gode sjøørret plasser, allerede ved inngangen til Hvaler er det flere gode plasser. Området rundt Puttesundbrua har i mange å vært kjent for å ha bra fiske og en kan nesten alltid se noen stå der med stanga for å prøve lykken rundt Håholmen. Det er forsåvidt bra fiske der, men lurer på om det henger igjen fra det var bom at så mange fisker nettopp der. 🙂

Kjør litt lenger og prøv lykken rundt Siljeholmen og Stokken. Se markeringene i grønt for hotspots.

Ødegård Øst sjøørret plass

Ødegård Øst fiskeplasser. Flott område i le for vest / vest sørvest vind. Jeg kunne tatt den grønne streken lengre mot nord. Bra plasser rundt odden mot Ødegårdskilen. Mange små viker, husk å fisk i mellom bryggene  Fisken står ofte på grunt vann eller i marabakken.

Stangholmen sjøørret plass

Stangholmen fiskeplasser. Dette er et eventyr land! Hele området rund Østre kilen er bra. Fungerer godt ved alle vindretninger. Selv om det blåser så finner du et sted å lempe ut flua  Her er det ofte sjanse for litt grov fisk særlig ved høst og vinter. Fått mangt en flott fisk en den lille vika Gode Havne 

Sauevika sjøørret plass

Sauevika fiskeplasser. Sauevika er en flott liten plass. har god erfaring herifra sånn ut på dagen.. et par timer før sola går ned. da har vannet fått litt ekstra varme. Jeg fisker ofte ved østre kilen på dagen og går hit på kvelden.

Sandholmen sjøørret plass

Sandholmen fiskeplasser. Enda et godt område ut mot havet. Bra fra kilen rundt til vestre kilen og faktisk hele veien til Grytvika. Et helt fantastisk fin område! Her kan du fiske i dagesvis! God sjans for grov fisk!

Salterbukta sjøørret plass

Salterbukta fiskeplasser. Helt rått område! Ligger i le for sønnavind. Utgang og inngang langholmsund er giftig! Prøv og litt lengre ut. Fotsett mot vest da kommer dere til en odde, Storen heter det. denne odden er bra!!

Rognholmen sjøørret plass

Rognholmen fiskeplasser. Flotte plasser men litt for mange hytter etter min smak.. Mye fisk men ofte litt småfallen. Men når det ikke biter andre steder så biter det ofte her

Jordbærholmen sjøørret plass

Jordbærholmen fiskeplasser. Samme type område som Rognholmen. Mye fisk men ofte småfallen. Ligger godt i le for sønna og vestlige vinder.

Hverven sjøørret plass

Hverven fiskeplasser. Det er vel ingen hemmelighet at jeg liker denne siden av øya!  Man kan egentlig fiske hele veien fra Salterbukta til Guttormsvauen. Sundet til Tjeldholmen er fantastisk!

Guttormsvauen sjøørret plass

Guttormsvauen fiskeplasser. Denne plassen er bra kanskje den beste.. Rundt stenbukta og odden rundt til grytvika. Helt fantastisk!!!

Fredagshølet. Obs! Vadere nødvendig!

Fredagshølet fiskeplasser. Meget kjent for båtfolket i fredrikstad  Men utenom sommeren så har man denne fantastiske plassen for seg selv. Får alltid fisk på stranda! Oterhølet og reiersbukta er meget bra! Prøv oterhølet i tidevannet  Må ha vadere for å komme over seiløysundet. Gå over på vestsiden. Se på kart. Dere må og klatre opp ei klove. Tau er lagt ut  denne klova er rett ved der sundet er som smalest. der dere vader over.

Bellevill sjøørret plass

Bellevill fiskeplasser. Som jordbærholmen og rognholmen. Mye fisk men ofte småfallen. Enkel tilgang men mye bebyggelse.

Denne artikkelen er levert og omskrevet fra Rosareke.no.

Støtt Rosareke og Sjøørreten ved å bli medlem.

- Annonse -spot_imgspot_img

Siste nyheter

- Annonse-spot_img

Andre nyheter

- Annonse -spot_img