16.4 C
Skjærhalden
søndag, juli 14, 2024

Smarthus og smarthytte

Styring av lys og varme og er kanskje det de aller fleste forbinder med Smarthus og det er veldig mange leverandører som i dag tilbyr dette med enkle grep.

Vi skal her se litt på de forskjellige systemene og hvilke fordeler de kan tilby deg som har hus eller hytte på Hvaler.

Noen mener at et smarthus kan bestå av en rekke forskjellige apper, f.eks at en har en app til å styre lys, en annen til varmepumpa og en tredje til solskjermingen. Dette kan jo sikkert for mange oppleves som smart, men er ikke under det en kan kalle smarthus. Da må det et system til og du må ta kontakt en en av Hvalers elektrikere.

Enkle systemer: Dette er gjerne trådløse billige systemer.

StyresystemProtokollFunksjonalitet
Ikea TrådfriZigBeeLys, rullegardiner og høyttalere. Kompatibelt med en rekke andre enheter og stemmestyring, men bærer preg av å være et enkelt billig system.
Phillips HUEBluetooth, Zigbee 3.0Lysstyring med millioner av farger. Enkelt system som lett kan kombineres med større smarthus løsninger. Spesielt imponerende er noen av utelampene og Sync boksen til TV der du med farger kan gjøre din TV større.
SG SmartBluetoothFørst og fremst lysstyring, men kan også styre andre elektriske installasjoner som panelovn, tv, kaffetrakter osv.

Systemer som dekker de fleste behov:

Fibaro smarthusZwave/Zwave PlusAvansert system som dekker de fleste bruksområder. Fibaro produserer både sentral og enhetene man bruker til å styre lys, varme, bevegelse osv.
Elko SmartZigbee 3.0Elko er for veldig mange godt kjent og når de nå endelig har kommet med et komplett system er det med god kvalitet. Helt vanlig dimmer på veggen, men full app styring.
Homey868MHz, 433MHz, ZigBee 3.0, Bluetooth, Z-Wave Plus, HomeKit
Future HomeZwave Plus/Zigbee 3.0

Avanserte systemer:

GIRAKNX
- Annonse -spot_imgspot_img

Siste nyheter

- Annonse-spot_img

Andre nyheter

- Annonse -spot_img